Eigen duurzaamheid

Binnen onze eigen organisatie hebben we duurzaamheid hoog op de agenda staan. Zo werken we in een duurzaam gerenoveerd kantoorpand en voeren we een duurzame bedrijfsvoering.

Sinds 2017 zit Natuur & Milieu in een duurzaam gerenoveerd kantoorpand: zo liggen er ruim tweehonderd zonnepanelen op de daken in combinatie met groene daken. Het pand is zo aangepast dat het energielabel label B heeft. Onze inrichting is zo duurzaam mogelijk met energiezuinige apparatuur en verlichting en we schenken fairtrade, biologische koffie en thee. Om onze milieu footprint verder omlaag te brengen zijn de lunches of hapjes bij vergaderingen en bijeenkomsten vegetarisch of veganistisch.

Vanuit Bedrijfsvoering wordt bij de aanschaf van spullen gelet op de duurzaamheid ervan. Papierverbruik wordt ontmoedigd doordat iedereen met een laptop werkt en de printer met een pasje bediend wordt. Ons eigen afval scheiden we in vijf stromen.

Het kantoor is op loopafstand van twee stations, zodat we voor gasten goed bereikbaar zijn met het ov of de fiets. Alle medewerkers van Natuur & Milieu reizen zowel voor hun woon-werkverkeer als voor zakelijke reizen zo veel mogelijk per fiets en met het ov. Natuur & Milieu heeft een fietsregeling voor de medewerkers. Met HUUB, een deelplatform voor alle huurders, is het makkelijk voor de medewerkers – zowel privé als zakelijk – gebruik te maken van elektrische fietsen en auto’s. Daarnaast staat onze eigen 100 procent elektrische e-Golf voor de deur. Die delen we met andere organisaties en geïnteresseerden. In 2019 hebben we 11.516 km zakelijke kilometers in de e-Golf gereden. We maken weinig internationale reizen, maar als we dat echt nodig vinden, gaan we met de trein. Is dit verder dan ca. 700 kilometer dan kan men vliegen, maar wordt de CO2 gecompenseerd.

Verwarming en elektriciteitsverbruik in ons kantoor vormen de hoofdmoot van de CO2 uitstoot van Natuur & Milieu. Jaarlijks compenseren we onze niet te vermijden CO2-uitstoot. Over 2019 compenseerden we een CO2-emissie van 20 ton via Fairtrade Carbon Credits van FairClimateFund. In 2020 brengen we in kaart op welke wijze we onze eigen CO2-uitstoot nog verder omlaag kunnen brengen. Indien blijkt dat, op basis van de analyse die in 2020 opgesteld zal worden, onze totale CO2-uitstoot hoger is dan dat we nu compenseren, dan wordt dit met terugwerkende kracht in 2021 gecompenseerd.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor